Ystävällistä ja asiantuntevaa asiakaspalvelua

Reseptilääkkeet | Kela-korvaukset | Itsehoitotuotteet ja neuvonta | Schengen-todistus ja matkustaminen | Lääkejätteet | Lääkehuollon konsultaatiopalvelu| Palveluhinnasto | Hyödyllisiä linkkejä

Reseptilääkkeet

Kauniaisten apteekissa on viisi reseptintoimituspistettä.  Tarkastamme aina reseptin oikeellisuuden, annostuksen, lääkevaihdon, Kela-korvauksen ja lääkkeiden yhteisvaikutukset. Keskittämällä reseptilääkehankintasi Kauniaisten apteekkiin, voidaan lääkityskokonaisuuttasi seurata viimeisen 13 kuukauden ajalta. Pyrimme aina ystävälliseen, nopeaan ja joustavaan palveluun.

Sähköiset reseptit
Vuoden 2017 alussa voimaan tulleen lain mukaan  lähes kaikki reseptit on laadittava sähköisinä. Voit katsoa sähköisiä reseptejäsi www.kanta.fi/omakanta sivustolla. Sieltä näet, ovatko eReseptisi voimassa ja paljonko niissä on lääkettä jäljellä. Voit tarvittaessa tulostaa yhteenvedon eResepteistäsi. Kirjautumiseen tarvitset verkkopankkitunnukset.

Reseptien uusiminen
Lääkemääräys on voimassa pääsääntöisesti 2 vuotta sen kirjoittamis- tai uusimispäivästä. Poikkeuksen muodostavat keskushermoston kautta vaikuttavat ja huumausaineiksi luokiteltavat sekä potilaskohtaisella erityisluvalla toimitetavat lääkkeet, joiden resepti on voimassa vuoden. Sen jälkeen resepti on uusittava, vaikka siinä olisi lääkkeitä jäljellä. Voit jättää apteekin kautta reseptin uusittavaksi. Uusiminen kestää yleensä noin  viikon. Katso palveluhinnastostamme reseptin uusintaveloitus »

Lääkevaihto
Tarkistamme aina reseptintoimituksen yhteydessä, onko lääkkeellesi saatavilla edullisempaa rinnakkaisvalmistetta. Jos valmiste kuuluu viranomaisen listan mukaiseen vaihdettavien lääkkeiden luetteloon, tarjoamme sinulle ns. hintaputkessa olevaa valmistetta, johon halutessasi voit vaihtaa lääkärin määräämän lääkevalmisteen. Pidämme valikoimissamme lääkkeitä, joiden saatavuus on varmistettu mahdollisimman hyvin.

Yhteensopivuuden tarkistaminen
Tarkastamme jokaisen reseptiostoksen yhteydessä, että lääkkeittesi yhteensopivuudessa ei ole ongelmaa. Keskittämällä lääkeostoksesi Kauniaisten apteekkiin, voidaan varmistaa lääkkeittesi yhteensopivuuden lisäksi, ettei kohdallasi ole turhaa päällekkäislääkitystä. Tarvittaessa otamme yhteyden lääkäriisi.  Tavoitteena on jokaisen asiakkaan turvallinen ja oikea lääkehoito.

Kela-korvaukset

Jos olet oikeutettu Kela-korvaukseen lääkkeistä, ravintovalmisteista tai pitkäaikaisen ihotaudin hoitoon käytettävistä perusvoiteista, saat korvauksen suoraan apteekista. Saat korvausta ostamistasi lääkkeistä sen jälkeen, kun alkuomavastuusi on täyttynyt. Alkuomavastuu on 50 euroa kalenterivuodessa. Alkuomavastuu ei koske lapsia ja nuoria. Sitä sovelletaan sen vuoden alusta, jolloin täyttää 19 vuotta.

Suuret lääkekorvaukset
Asiakkaan on mahdollisuus saada Kelalta lisäkorvaus lääkekustannuksista, jotka ylittävät ns. vuotuisen omavastuurajan. Vuonna 2020 omavastuuraja on 577,66 €.

Lisää tietoa lääkekorvauksista löydät Kelan verkko-sivuilta.

Itsehoitotuotteet ja neuvonta

Apteekissamme on  avara palveluvalintaosasto, jossa tarjoamme monipuolisen valikoiman itsehoitolääkkeitä, terveyden- ja hyvinvoinnin tuotteita, apteekkikosmetiikkaa, intiimituotteita sekä eläinlääkkeitä. Farmaseuttinen henkilökunta auttaa sinua oikean ratkaisun löytämisessä niin tuotevalinnassa kuin tai ohjauksessa muihin terveyspalveluihin. Noudatamme kaikessa ohjauksessa ja neuvonnassa apteekkialan eettisiä ohjeita.

Schengen-todistus ja matkustaminen

Laadimme Schengen-todistuksen tullia varten, kun matkustat Schengen-alueelle ja sinulla on mukanasi huumausaineiksi tai psykotrooppiseksi aineiksi luokiteltavia lääkkeitä. Saat sen meiltä lääkkeistä, jotka olet hankkinut Kauniaisten apteekista.

Schengen-alueeseen kuuluvat Ruotsi, Norja, Tanska, Islanti, Saksa, Belgia, Ranska, Alankomaat, Itävalta, Luxemburg, Espanja, Portugali, Italia, Kreikka, Viro, Latvia, Liettua, Puola, Tsekki, Slovakia, Unkari, Slovenia, Malta ja Sveitsi.

Schengen-todistus voidaan antaa vain Suomessa vakituisesti asuvalle henkilölle. Todistusta hakiessasi tuo mukanasi lääkepakkaus, lääkettä koskeva lääkemääräys ja passi tai henkilökortti. Todistus on voimassa korkeintaan 30 vuorokautta matkan alkamispäivästä. Schengen-todistuksen laatiminen on maksullinen palvelu (katso palveluhinnasto).

Lääkejätteet

Otamme kotitalouksilta maksutta vastaan vanhentuneita ja käyttämättömiä lääkkeitä.

Kaikki apteekkiin palautetut lääkejätteet toimitetaan hävitettäväksi vaarallisen jätteen käsittelylaitokseen.

Jos lääkkeet ovat olleet asiakkaan hallussa, ei niitä voi enää myydä uudelleen. Tämän vuoksi käyttämättömiä lääkkeitä ei myöskään hyvitetä asiakkaalle. Käytäntö perustuu lääkelakiin ja viranomaisten apteekeille antamiin ohjeisiin.

Suosittelemme, että lääkejätteet palautetaan näin:

  • Poista lääkepakkauksista potilastietoja sisältävät merkinnät (kuten ohjetarrat).
  • Tuo lääkkeet apteekkiin läpinäkyvässä, tiiviissä muovipussissa.
  • Poista tabletit ja kapselit alkuperäispakkauksistaan. Läpipainopakkauksissa olevia tabletteja ja kapseleja ei tarvitse irrottaa pakkauksistaan. Vie tyhjät lasipurkit lasinkeräykseen ja tyhjät muovipurkit jäteastiaan.
  • Palauta nestemäiset aineet alkuperäispakkauksissa.
  • Palauta joditabletit ja muut jodia sisältävät lääkkeet aina erillisessä läpinäkyvässä muovipussissa alkuperäispakkauksissaan. Jodipitoisia valmisteita ovat mm. Jodix-tabletit, sekä Betadine- ja Iodosorb-valmisteet.
  • Palauta elohopeaa sisältävät kuumemittarit erillään lääkejätteistä. Sulje rikkoutuneet elohopeakuumemittarit esim. tiiviiseen lasipurkkiin.
  • Palauta ruiskut ja neulat erillään lääkejätteistä. Pakkaa ne läpäisemättömään pakkaukseen, kuten tyhjään muovipulloon tai lasipurkkiin.
  • Apteekki ottaa vastaan ainoastaan lääkejätteitä ja elohopeaa sisältäviä kuumemittareita sekä ruiskuja ja neuloja. Apteekki ei ota vastaan muita jätteitä (esim. kemikaaleja, hiuslakkapulloja, paristokäyttöisiä kuumemittareita tai muita sähkölaitteita.)

Lääkehuollon konsultaatiopalvelu

Lääkehuollon konsultaatio on lääkitysturvallisuutta parantava asiantuntijapalvelu, jossa  apteekin farmaseutti tai proviisori arvioi terveydenhuollon toimintayksikön henkilökunnan kanssa, miten lääkitysturvallisuutta edistävät toimintatavat toteutuvat yksikössä lääkehuollon osalta.

Perinteinen lääkekaapin tarkistus on osa lääkehuollon konsultaatiota. Konsultaation tarkoituksena on kannustaa henkilökuntaa itse pohtimaan työskentelytapojaan, auttaa heitä havaitsemaan lääkehuollon turvallisuuteen liittyviä kehittämiskohteita sekä löytämään ratkaisuja toiminnan turvallisuuden parantamiseksi. Palvelu on maksullinen.

Palveluhinnasto

Avaa palveluhinnastomme tästä »

Hyödyllisiä linkkejä

Omien eReseptien katselu »
Maksuton lääkevalmisteiden hakupalvelu »
Lääkekorvaukset ja vaihtokelpoiset lääkevalmisteet »
Terveystietoa »
Lääketietoa »
Lääkekasvatus »
Rokottaminen »
Kauniaisten kaupungin palvelut »
Jorvin sairaala »
Espoon kaupungin palvelut »
Eläinlääkkeet »