Kosmetik

Hos vårt apotek hittar du förstklassiga och trygga produkter även för skönhetsvård. Fråga oss om råd. På vårt apotek betjänar anställda specialiserade på kosmetika och hudvård.
Vårt utbud inkluderar följande företags kosmetikaprodukter:

Produkterna framtagna särskilt för känslig nordisk hud, innehåller enbart noga utvalda ingredienser, som är dokumenterat skonsamma för huden. Kvalitet och trygghet har ända från början varit viktiga värden för ACO Hud. ACO har ett eget sakkunnigt forskarteam samt ett eget utvecklingslaboratorium i Stockholm. Huvudmålet för forsknings- och utvecklingsarbetet är inte enbart bättre hudvårdsprodukter, utan även att öka den allmänna kunskapen om hudvård.

Acos hemsida »

Atopik är apotekskosmetik som har utvecklats för den allra känsligaste huden. Till produkten har man använt finländskt naturhavre och blåbär. I serien ingår produkter för ansikts- och kroppsvård som utvecklats för känslig hud.

Atopiks hemsida »

 

Avène-produkterna framtagna särskilt för känslig hud är baserade på lugnande hälsokällvatten. Det har redan publicerats omkring 50 kliniska undersökningar om Avène-källvattnets ens effekt. Alla Avène-produkter tillverkas enligt ISO 9002 -kvalitetsstandarden.  Produkterna är testade kliniskt under uppsyn av hudspecialister.  Avène-vattnet är bakteriellt sett rent och dess pH-värde är 7,5 d.v.s. så gott som neutralt. Vattnet innehåller mycket lugnande och skyddande silikater och samt andra mineraler och spårämnen.

Avènes hemsida »

  

CeraVe -produktserien, som har fått stor succé i USA, är nu tillgänglig i Finland. CeraVe har utvecklats i  samarbete med amerikanska hudläkare. CeraVe innehåller tre olika keramider (1,3 och 6-II), som hjälpar till att reparera huden och att stärka hudens skyddande barriär. På grund av MVE-teknologin huden känns fylligare och fuktad i upp till 24 timmar. CeraVe –produtkserien passar för hela familjen och är oparfyrmerad samt hypoallergisk.

Serien erbjuder skonsamma produkter för olika problem i hårbottnen, för hela familjen.

IDUN Minerals är en svensk makeupserie som består av högrenade mineraler. Produkter ger full täckning och samtidigt vårdar och skyddar huden. Serien är samtidigt utvecklad för att passa alla hudtyper, från fet till torr hy. IDUN Minerals produkter har utvecklats i nära samarbete med forskning och hudexpertis. I sortimentet finns även tillhörande borstar samt en effektiv borstrengöring. Vår produktserie är ej djurtestat. IDUN Minerals basprodukter täpper inte till porer, utan låter huden andas. Den milda formulan har en lugnande effekt på huden och innehåller ett natur­ligt solskydd som hjälper till att förhindra hudens åldrande.

IDUN Minerals hemsida »

Den viktigaste principen för La Roche-Posay-produkterna är minimalism: de aktiva ingredienserna begränsas till så enkla men effektiva sammansättningar som möjligt. I produkternas sammansättningar exkluderas allt överflödigt som kan rubba balansen hos känslig hud. Genom att använda den senaste tekniken inom förpackningar optimeras produkternas hållbarhet, vilket ytterligare förenklar produkternas sammansättning. Alla La Roche-Posay-produkter är testade på känslig hud och hud med atopiska drag, för att garantera att de passar även personer med mycket känslig hud.

La Roche-Posays hemsida »

Utgångspunkten för hudens funktion och balans är hudens naturliga svagt sura skyddslager, vars pH är 5,5. Sebamed är den första ursprungliga hudvårdsprodukten vars pH är samma som den friska hudens. På så vis sköter och bevarar Sebamed huden genom att bibehålla hudens egen skyddsmekanism.

Sebamed, som utvecklats i samråd med hudspecialister, innehåller även oljor som motverkar uttorkning och dessutom naturliga ämnen som bibehåller hudens fuktighet, vilka alla är undersökta och ovillkorligt rena.

Sebameds hemsida »

Vichy-hudvårdprodukterna strävar efter att förebygga och korrigera fysiologisk obalans hos huden, såsom hud som är torr på ytan, uppkomsten av rynkor och uppkomsten av celluliter i vävnaderna. Vichys etiska metoder garanterar produkternas säkerhet. Vichy-produkterna som innehåller källvatten, är hypoallergeniska och täpper inte till porerna Produkterna har framställts inom läkemedelsindustrin och testats även för känslig hud i samråd med hudspecialister.

Vichys hemsida »